Shughni

Dit volk bestaat uit zo’n 158.000 mensen en woont voor het grootste deel langs de oevers van de rivieren in de bergdalen van het Pamir gebergte in Tajikistan. Een klein deel woont in Afghanistan. De Shughni horen qua etniciteit bij de Tadzjiekse volken, maar onderscheiden zich door hun eigen Oost-Iraanse taal, het Shughni. Ook hebben ze hun eigen religie, het Ismaili geloof, een sekte binnen de Islam. Ze leven in hechte familietradities en huwen binnen de eigen familie. De Shughni leven van de landbouw, maar staan ook bekend om hun handgemaakte tapijten, wollen doeken en hun aardewerk. In Afghanistan leven ze nog voor een deel als nomaden, maar ze beoefenen ook hier ambachten als houtbewerker, pottenbakker, wever of smid.   

  • Bid God om gebedsgroepen die regelmatig voor dit volk gaan bidden. 
  • Bid de Heer van de oogst om zendelingen die dit volk kunnen bereiken in hun cultuur. 
  • Vraag de Heilige Geest om de harten van de Shughni te verzachten, zodat ze ontvankelijk zullen zijn voor het evangelie. 
  • Bid dat Jezus zichzelf aan de Shughni  zal openbaren als de Heer der heren, door dromen en visioenen. 
  • Bid dat er sterke lokale kerken zullen ontstaan onder de Shughni.       

People International ontvangt geen subsidie en onze medewerkers op kantoor en op het veld zijn afhankelijk van giften, levend vanuit de overtuiging dat God door Zijn kinderen wil voorzien. We noemen dat geloofszending. 

Help ons onze missie te vervullen.

DONEREN
WIlt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in en ontvang gratis onze nieuwsbrief per post.
INSCHRIJVEN

BID VOOR ONS DAT HET WOORD VAN DE HEER ZIJN LOOP MAG HEBBEN 
EN VERHEERLIJKT MAG WORDEN